Keno

Keno är ytterligare ett populärt spel som du kan spela på nätet. Keno hittar du inte bara på Svenska Spels hemsida utan även på många onlinecasinon och speciella Kenosajter.

Därför är det roligt att spela Keno

Keno påminner en hel del om lotto och i viss mån även om bingo eftersom det dras många nummer under en Kenodragning precis som i bingo, vilket även gör Keno till ett mer spännande spel än Lotto. En annan sak som gör Keno till ett mer spännande spel än Lotto är att du själv kan påverka dina vinstchanser. Om du vill få större chans att vinna blir förvisso vinsterna mindre, men det ökar ändå spänningen. Du kan också satsa på att vinna stort men då minskar dina vinstchanser.

Så fungerar Keno

  • En Kenokupong består av 70 nummer och under Kenodragning drar man 20 nummer.
  • På din Kenobricka hittar du 11 Kenonivåer som alla har en egen vinstplan. Om du spelar på Kenonivå 5 ska du kryssa för 5 nummer och på Kenonivå 10 ska du spela med 10 nummer. Som du kanske förstår blir det enklare att få 5 rätt än 10 rätt och därför ger Kenonivå 5 lägre vinster. Du behöver inte heller få ”alla rätt” för att vinna utan du kan även vinna på bara 3 nummer på nivå 5 och på ett enda nummer på nivå 10, men de vinsterna är mycket små.
  •  Jackpott. Du kan även spela Keno med Jackpott (kallas för Kung Keno hos Svenska Spel). Det är nämligen så att av de 20 nummer som dragits i den ordinarie dragningen slumpas ett av dessa nummer en gång till och detta är jackpottnumret. Om du spelar med Jackpott och har detta nummer på din Kenobricka får du en annan och mycket bättre vinstplan. Hos Svenska Spel innebär det här att om du till exempel får 11 rätt på Kenonivå 11 vinner du 15 000 000 kr istället för 5 000 000 kr.
Spel på nätet
Din guide till att bli en bättre spelare på nätet.